امروز پنج شنبه, 28 دی 1396 - Thu 01 18 2018

منو

نقش فرهنگ سازی در اصلاح الگوی مصرف و نگهداری نان

  • بازدید: 1504

 نان همواره در نزد ایرانیان ار جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار بوده و قوت اصلی مردم کشورمان را تشکیل می دهد و بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن و همچنین انواع ویتامین های گروه B و آهن و فیبر غذائی از آن تامین می شود لذا تهیه و تولید و عرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.

با توجه به ذائقه مردم در کشور ما انواع مختلفی از نان (سنگک، بربری ، تافتون، لواش و نانهای صنعتی حجیم و نیمه حجیم طبخ می شود و هر کدام با توجه به خصوصیات و ویژگی های خاصی خود با آرد مخصوص به خود طبخ می گردد تفاوت اساسی این آردها در مقدار سبوس موجود در آنهاست . لذا بــــــه دلیل اهمیت تغذیه ای سبوس و ارزش غذایی آن متخصیصن  تغذیه  مصرف نانهای سبوس دار را توصیه می نمایند. 

از بین نان های سنتی ، نان سنگک با آرد سبوس دار طبخ می گردد که آرد آن بیشترین مقدار سبـــــوس را دارا می باشد. از این رو در مقایسه با نانهای دیگر از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشد لازم به توضیح است هر چه میزان سبوس آرد بالاتر باشد به طبع آن نان تیره تر خواهد بود به این دلیل نان سنگک در مقایسه با نانهای دیگر ( لواش و تافتون و بربری) تیره تر و ارزش غذایی بالایی دارد.

 

سبوس گندم :

سبوس جدار خارجی گندم را تشکیل می دهد دارای مقادیر زیادی از فیبر ، مواد معدنی و ویتامین است به طور میانگین ویتامین ، مواد معدنی و فیبر در نان سبوس دار ( مانند نان سنگک) دو برابر نانهای روشن است . سبوس نان از یبوست پیشگیری و همچنین مواد فیبری موجود در نان سبوس دار ، کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی را جذب کرده و از روده دفع می کند.

نکات مهم در خرید و نگهداری نان :

1-    از خرید نانهای بسته بندی بدون مجوز وزارت بهداشت از سوپر مارکت ها خودداری نمایید.

2-    در زمان خرید نان ، به نان تازه و داغ کمی فرصت دهید تا خنک شود.

3-    هرگز از روزنامه برای حمل نان استفاده نکنید.

4-    از قرار دادن نانهای داغ در داخل کیسه های نایلونی خودداری کنید .زیرا این عمل باعث عرق کردن و زودتر بیات شدن نان می شود.

5-    هرگز نباید نان را در یخچال نگهداری کرد زیرا درجه حرارت کمتر از 15 درجه سانتی گراد ( بالاتر از نقطه انجماد) باعث بیات شدن سریعتر نان می گردد. بهتر است نان را در منزل به اندازه دلخواه برش و بلافاصله در کیسه های مخصوص در فریزر قرار دهید و به مدت طولانی نگهداری کنید.

6-    پس از خنک شدن نان به آهستگی نانها را در پارچه تمیزی قرار داده و به منزل ببرید.

7-    از نانوایی هایی نان بخرید که در تهیه نان از خمیر مایه استفاده می نمایند.

8-    از نانوایی های نان بخرید که حداقل ضوابط بهداشتی ( بهداشت فردی و عمومی را رعایت می کنند)

در راستای افزایش مشارکت مردم در ارتقاء کیفیت تولید نان ، سامانه 1490 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص موارد بهداشتی و همچنین در صورت مشاهده تخلفات از قبیل گرانفروشی و کم فروشی و غیره سامانه 124 وزارت صنعت، معدن و تجارت پاسخگو خواهد بود.

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت غله و بازرگانی منطقه 8 می باشد