امروز سه شنبه, 21 آذر 1396 - Tue 12 12 2017

منو

نقش فرهنگ سازی در اصلاح الگوی مصرف و نگهداری نان

  • بازدید: 1421

 نان همواره در نزد ایرانیان ار جایگاه خاص و ویژه ای برخوردار بوده و قوت اصلی مردم کشورمان را تشکیل می دهد و بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن و همچنین انواع ویتامین های گروه B و آهن و فیبر غذائی از آن تامین می شود لذا تهیه و تولید و عرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.

با توجه به ذائقه مردم در کشور ما انواع مختلفی از نان (سنگک، بربری ، تافتون، لواش و نانهای صنعتی حجیم و نیمه حجیم طبخ می شود و هر کدام با توجه به خصوصیات و ویژگی های خاصی خود با آرد مخصوص به خود طبخ می گردد تفاوت اساسی این آردها در مقدار سبوس موجود در آنهاست . لذا بــــــه دلیل اهمیت تغذیه ای سبوس و ارزش غذایی آن متخصیصن  تغذیه  مصرف نانهای سبوس دار را توصیه می نمایند. 

از بین نان های سنتی ، نان سنگک با آرد سبوس دار طبخ می گردد که آرد آن بیشترین مقدار سبـــــوس را دارا می باشد. از این رو در مقایسه با نانهای دیگر از ارزش غذایی بالاتری برخوردار می باشد لازم به توضیح است هر چه میزان سبوس آرد بالاتر باشد به طبع آن نان تیره تر خواهد بود به این دلیل نان سنگک در مقایسه با نانهای دیگر ( لواش و تافتون و بربری) تیره تر و ارزش غذایی بالایی دارد.

ادامه مطلب...

آشنایی با مناطق بزرگ تولید گندم در جهان

  • بازدید: 6772

تولید گندم در جهان:

گندم به عنوان یک محصول استراتژیک در بازار جهانی از جمله محصولات کشاورزی شناخته می شود. بدینمنظور آگاهی از وضعیت تولید و همچنین مناطق عهده تولید این کالای اساسی در جهان ضروری می باشد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی فائو در دوره زمانی 2008 تا 2010 متوسط تولید سالانه گندم ( گندم نان T.aestivum و گندم دروم T.turgidum 674 میلیون تن ) بوده که نسبت به 20 سال گذشته افزایش 24 درصدی داشته است. همجنین طبق آخرین آمار موجود در سال 2013 میزان تولید جهانی 713 میلیون تن و مصرف معادل 696 میلیون تن بوده است.

جدول ذیل تولید کنندگان اصلی گندم بر اساس میزان تولید رتبه بندی شده است که چین با تولید 122 میلیون تن در رتبــــــه نخست و پس از آن هندوستان، امریکا و روسیه به ترتیب رتبه های بعدی را به خود اختصاص داده اند. 

ادامه مطلب...

ميزان مصرف ايرانيان واستانداردهاي جهاني

  • بازدید: 3055

مردم ایران از اسراف کارترین مردم جهان هستند . این یک ادعای ساده و  بدون استناد نیست . ایرانیان بیش از هر ملت دیگری و  بویژه بیش از استانداردهای جهانی در هدر دادن منابع غذایی ، انرژی و حتی وقت خود پیشتازند ، در حالی که میزان درست استفاده از منابع ، یکی از پیش شرط های توسعه هر کشور است

برای دانولد مقاله کلیک کنید

تاثیر خمیر مایه ( مخمر) در بهبود کیفی نان

  • بازدید: 2847

  خمیر مایه ( مخمر) یک قارچ تک سلولی بوده به نام ساکارویس سرویزیه مخمرها سلوهای تخم مرغی شکل که با میکروسکوپ دیده می شوند و دارای وزن بسیار کمی می باشد به نحوی که بیست میلیارد از آنها تنها یک گرم وزن دارد

مخمرها از طریق جوانه زدن تکثیر می یابند و برای رشد و تکثیر از مواد غذایی که عمدتاً هیدرات کربن است استفاده می کنند. 

ادامه مطلب...

راهکارهای بهبود وضعیت گندم، آرد و نان

  • بازدید: 2638

 چکیده 

با توجه به ویژگی‌ های منطقه ‌ای، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی کشور ما، غلات  و به ویژه نان از منابع اصلی الگوی غذایی روزانه ‌ی جامعه ‌ی ایرانی است موضوع نان همواره مورد توجه و انتقاد کلیه مسئولان و آحاد مختلف مردم و دست اندر کاران این صنعت بوده که در دوره های مختلف راهکارهایی ارائه گردیده که اکثرا یا اجرانگردیده اند یا نتیجه مطلوب و مورد نظر را ارائه نداده اند ضايعات نان در كشور ما مثال بارزي از عواقب پرداخت يارانه عمومي است كه به لحاظ تخصیص یارانه و  ارزاني بهاي آن، تولید کنندگان و مصرف‌كنندگان توجهي به شيوه درست تولید و فراوری و همچنین مصرف صحيح و رعايت الگوي درست مصرف آن ندارند مصرف سرانه نان حدود 160 كيلوگرم مي‌باشد، در حاليكه مصرف سرانه نان در كشورهاي اتحاديه اروپا 68 كيلوگرم مي‌باشد اين در حالي است كه قسمت زيادي از نان توليدي در ايران به دلايل عديده‌اي ضايع مي‌گردد. حدود 30 تا 35 درصد از نان توليدي براي مصرف انسان، بصورتهاي مختلف تلف شده و يا از چرخه مصرف صحيح خود خارج مي‌شود .با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری شده است  لذا در این مقاله تلاش می شود وضعیت نگهداری گندم ،تولید ارد وپخت نان و نحوه مصرف ان بررسی  و سعی در   تبیین و ارائه راهکارهای لازم در خصوص بهبود وضعیت و کیفیت نان و همچنين صنعت نان  نماییم.

برای دانولد مقاله کلیک کنید

تاثیر ویتامین ث در بهبود کیفی پخت نان

  • بازدید: 5132

 مواد اکسید کننده به آن سری از مواد افزودنی گفته می شود که از طریق اکسیداسیون کیفیت و قابلیت پخت خمیر را اصلاح نمایند . این فرآیند با تغییر در گروه های سولفیدریل در پروتئین آرد و سفت شدن گلوتن انجام می پذیرد. علاوه بر آن مواد اکسید کننده قابلیت نگهداری گاز در خمیر را اصلاح کرده و موجب کوتاه شدن زمان رسیدن خمیر گشته ، حجم خمیر را افزایش داده و همچنین تاثیر بسزایی در اصلاح کیفیت بافت نان دارند

ادامه مطلب...

رفع موانع های صنعتی شدن نان در راستای بهبود کیفی نان

  • بازدید: 2798

 1-ذائقه مصرف کننده

تصور عامه مردم که ذائقه آنان در طی سالیان متمادی به مصرف نانهای تخت و مسطح از قبیل لواش و سنگک عادت کرده و غذاهای آنان نوعاً لقمه ای می باشد از نان صنعتی همانا نانهای حجیم شده است در صورتیکه با ماشین آلات تولید نان صنعتی می توان نانهای صنعتی نیمه حجیم را نیز به روش صنعتی تولید و عرضه نمود لذا با فرهنگ سازی و آگاهی مصرف کنندگان از خواص کیفی و بهداشتی و ارزش غذائی نانهای صنعتی موجب تدریجی تغییر حالت ذائقه مصرف کننده و توسعه نانهای صنعتی خواهد بود 

ادامه مطلب...

گندم را بهتر بشناسیم

  • بازدید: 6570

خصوصیات گیاه گندم : گندم ، گل آذین سنبله ای دارد . از هر گره آن معمولا یک سنبلچه متشکل از دو گلوم و سه گلچه به وجود می آید . گاهی تعداد گلچه ها به 9 هم میرسد دانه گندم بین دو پوشش قاشق مانند به نامهای پوشک بیرونی (لما) و پوشک دورنی (پانولا) قرار گرفته است . برگ های گندم مانند برگ های سایر غلات ( به جز ذرت و ارزن ) نازک و کم عرض بوده و زبانه های کوچکی دارند

ادامه مطلب...

بهینه سازی شرایط تخمیر خمیر نان در بهبود کیفی نان

  • بازدید: 3062

یکی از مشکلات عهده تولید نان های سنتی به روش ماشین در شرایط فعلی عدم استفاده از روش مطلوب ور آوری خمیر از طریق بیولوژیک با استفاده از مخمر و خمیر ترش است . زیرا اغلب واحدهای نانوائی به لحاظ سهولت کار علاقه دارند برای ورآوردن خمیر از جوش شیرین (بی کربنات سدیم) استفاده کنند ، چون سرعت ور آمدن کاذب خمیر زیاد بوده ، کنترل زیادی لازم ندارد و تغییر خصوصیات نانوایی خمیر در طول زمان کم بوده و کار کردن با خمیر راحت تر است و در مراحل پس از پخت ظاهر نان خوشرنگ تر خواهد بود 

ادامه مطلب...

عوامل موثر در بهبود کیفی آرد و نان

  • بازدید: 6300

امروزه در غالب کشورهای دنیا برای بهبود کیفیت نان و افزایش زمان ماندگاری آن از مواد افرودنی بسیار متنوعی کمک می گیرند دلایلی که به خاطر آن این موارد افزودنی در فرمول بکار برده می شوند عبارتند از:

-حفظ کیفیت محصولات ، افزایش جذابیت محصولات ، حفظ تازگی محصولات ، اصلاح تفاوت کیفیت موارد خام مصرفی ( آرد و ...) ، تسهیل در مکانیزاسیون تولید محصولات ، از بین مواد افزودنی مختلفی که به نان برای رسیدن به اهداف فوق اضافه می شوند می توان از امولسیفایرها نام برد .

ادامه مطلب...

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت غله و بازرگانی منطقه 8 می باشد